Stemmen voor schone lucht


Tijdens twee digitale bijeenkomsten op 28 september en 13 oktober gaan we met elkaar in gesprek over de ingediende oplossingen voor luchtvervuiling én kun je stemmen op vijf beste oplossingen.

Meer zeggenschap voor bewoners bij opstellen van beleid
Stichting Netwerk Democratie is een van de partners in het crowdsourcing initiatief ‘Co-deciding Europe’. Dit initiatief zorgt ervoor dat burgers meer zeggenschap krijgen in het opstellen van Europese beleidsmaatregelen voor schone lucht. De afgelopen maanden hebben burgers over heel Europa oplossingen ingediend om luchtvervuiling op Europees niveau aan te pakken. Deze oplossingen kunnen nu gerangschikt worden. De vijf oplossingen die de meeste prioriteit krijgen, worden eind dit jaar in een open proces omgezet naar concrete beleidsvoorstellen en ingediend in vier EU wetgevingsprocessen. Waarom richt dit initiatief zich op Europees beleid en niet direct op Amsterdams beleid? Omdat luchtvervuiling over grenzen heen gaat en EU regels groter effect hebben als het gaat om milieuwetgeving.

Laat je stem horen!
Zet jijzelf, jouw organisatie of een belangengroep zich in voor betere luchtkwaliteit? Kom dan naar een van de digitale workshops op 28 september of 3 oktober waarin we delen hoe dit Europese initiatief impact probeert te maken en breng je stem uit op de belangrijkste voorstellen voor nieuw beleid.

De workshops zijn gratis en duren ongeveer een uur. Na aanmelding ontvang je een bericht met de Zoom link.

Aanmelden voor workshop maandag 28 september 2022: 19:30-20:30
Aanmelden voor workshop woensdag 13 oktober 2022: 19:30-20:30

Stemmen zonder deel te nemen aan een workshop? Geen probleem, dat kan door direct naar het platform te gaan: https://code-europe.onesource.pt/nl/amsterdam

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 05 oktober 2022