Meetup Democratie & Klimaat


De urgentie om klimaatdoelen te halen, wordt breed gevoeld in de samenleving. Maar hoe zet je die betrokkenheid om in actieve participatie? Deze vraag staat centraal tijdens de Democratie & klimaat meetup.

Met deze meetup willen we mensen die actief bezig zijn met het klimaat, samen brengen met democratische vernieuwers. Doel is om samen na te denken over hoe we de samenleving kunnen mobiliseren om tot een breed gedragen klimaataanpak te komen. Het wordt een creatieve sessie waarbij we kijken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we elkaar kunnen versterken.

We starten de sessie met het delen van een concreet voorbeeld op het snijvlak van democratie en klimaat. Vanaf januari 2022 ondersteunt Netwerk Democratie de lancering van het Europese crowdsourcing initiatief DigiDEM. Hierop kunnen EU burgers uit tien lidstaten problemen rondom luchtkwaliteit identificeren en meedenken over oplossingen.

We nodigen je van harte uit om mee te praten over hoe democratische betrokkenheid kan bijdragen aan een breedgedragen klimaataanpak.

 

 

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:

    online

    Address:

    online