maandag - 14 juni, 2021 14 juni, 2021

Europe Direct Amsterdam op Radio SALTO


Vanaf mei 2021 is een nieuwe generatie van meer dan 420 Europe Direct-centra verspreid over de EU met haar activiteiten begonnen. Deze centra vormen de komende vijf jaar een belangrijke schakel tussen de EU-instellingen en Europese burgers. Elf Europe Directs bevinden zich in Nederland waarvan één op Curacao. Net als voorgaande jaren host Netwerk Democratie het Europe Direct Amsterdam waar vanuit we programmeren over Europese thema’s, geprekken organiseren over de toekomst van Europa en participatie bevorderen in Europese democratie.

Interview Europe Direct Amsterdam
Naar aanleiding van de Dag van Europa op 9 mei organiseerde de Amsterdamse radiozender Radio SALTO een Europese themaweek. SALTO is het open access platform van Amsterdam en programeert op internet, twee televisiekanalen en vijf radiokanalen programma’s gemaakt door en voor Amsterdammers. In kader van de Europa themaweek dat vanuit de Hogeschool van Amsterdam werd uitgezonden, interviewde radio SALTO NetDem’s co-directeur Anne de Zeeuw over de activiteiten van Europe Direct Amsterdam.

Tijdens het interview praatten we over het versterken van de democratie in het digitale tijdperk, de rol van Europe Direct en de in mei 2021 gelanceerde Conferentie over de Toekomst van Europa, het grootste initiatief in participatieve democratie dat er ooit in Europa is geintroduceerd.

Klik hieronder op play om het programma terug te luisteren:

Ben je benieuwd naar onze programma’s en gesprekken over de EU abonneer je dan op onze nieuwsbrief.
Heb je een vraag of wil je een netwerkparner worden van Europe Direct stuur dan een mail naar europedirect@netdem.nl.