Innovember workshop Polis


Hoe kan de overheid technologie inzetten om burgers te laten participeren in het politieke debat?

Op woensdag 17 november 10:00-11:00 organiseert Netwerk Democratie een workshop samen met de Rijks Innovatie Community en Digicampus over de open source deliberatietool Polis.

Lokale overheden zijn hard op zoek naar effectieve en laagdrempelige manieren om met burgers in gesprek te gaan en consensus en draagvlak te vinden. Om meer nuance toe te laten, meer diversiteit, meer niet-gehoorde burgers aan het woord te laten, en minder vanuit polarisatie over een maatschappelijke kwestie te spreken.

Gemeente Amsterdam en Groningen zijn gaan experimenteren met het deliberatieve open-source platform Pol.is. Dit platform werkt met innovatieve technologie en kunstmatige intelligentie om discussies met duizenden deelnemers te begeleiden, standpunten te nuanceren en consensus naar boven te halen. Deze nieuwe e-tool voor consultaties wordt wereldwijd gebruikt, van Taiwan tot Nieuw Zeeland tot de Verenigde Staten.

Sprekers:

Anne de Zeeuw – Netwerk Democratie
Nephtis Brandsma – Gemeente Groningen
May Britt Jansen – Gemeente Amsterdam

Deelnemers aan deze sessie zullen zelf ervaring opdoen met dit platform door van te voren deel te nemen aan een Polis gesprek. Test de deliberatietool door je stem uit te brengen:
Tijdens de workshop bespreken we de opbrengsten uit het Polis gesprek en geven deelnemers een beeld  van de mogelijkheden, toepassingen en praktijkervaringen van de tool.

Aanmelden voor de online workshop kan via: flori@digicampus.tech

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:


    Address: