dinsdag - 9 februari, 2021 9 februari, 2021

Webinar Dialoogtools

Wat zijn dialoogtools? Hoe kies je een geschikte dialoogtool? Dat zijn vragen die centraal staan in dit college.


Op het kennisplatform ‘Digitale participatie‘ van Democratie in Actie worden verschillende hulpmiddelen, artikelen en tools verzameld om lokale overheden te ondersteunen in het gebruik van digitale participatietools. Onderdeel hiervan is de ‘DiA Academie’, een collegereeks van sessies van elk een half uur om uitleg te geven over de verschillende typen digitale participatietools.

College dialoogtools

Op 15 december 2020 nam Anne de Zeeuw namens Netwerk Democratie deel als expert dialoogtools in een van de webinars.

Dialoogtools zijn vaak geïntegreerde platforms waarin de organisator meerdere functionaliteiten tot zijn of haar beschikking heeft. Denk aan een forum, ideeënbus, FAQ, kaartvisualisatie of peiling. Naast dialoogtools kwamen die middag ook stemtools aan bod. Onder stemtools vallen digitale tools waarmee je met een eenvoudige vraag real-time inzicht krijgen in wat een groep deelnemers vindt van een bepaald idee, vraag, of probleem.

De webinar gaat dieper in op waar je op moet letten als je gebruik wilt gaan maken van een dialoogtool of stemtool afhnakelijk van de wensen met betrekking tot functionaliteiten en mate van interactiviteit.

Kijk hier de webinar dialoogtools:

 

  • Bekijk ook de overzichten die helpen een keuze te maken voor een stem- of dialoogtool
  • Bekijk hier andere webinars van de DiA Academie