Kinderworkshop


Maak je eigen mini-maatschappij

Op 19 juni vindt er een co-creatie workshop plaats waar kinderen spelenderwijs samen hun ideale samenleving creëren en bespreken. Leeftijd: ± 9 t/m 12 jaar.

Kinderworkshop: maak je eigen mini-maatschappij

Tijdens deze workshops ontwerpen kinderen mee aan het nieuwe spel en leermiddel ‘Terra Nova’. Dit leermiddel werkt als een discussietool, een manier om lastige maatschappelijke onderwerpen begrijpelijk, maar vooral ook leuk voor kinderen te maken.

Met Terra Nova maken kinderen in teams van 5 hun eigen minimaatschappij op een onbewoond eiland. Ze ervaren wat het betekent om deel uit te maken van een samenleving door er zelf een te mogen besturen. Hoe kom je aan eten? Heeft een zieke die zelf niets in kan brengen nog recht op eten uit de gedeelde pot? Hoe ga je om met nieuwelingen op het eiland? Met het spelmateriaal kunnen de kinderen hun plannen uitbeelden. Zo maken de kinderen kennis met het overbrengen van hun ideeën, discussiëren en samen problemen oplossen. Samen verkennen ze wat juist voelt en wat niet.

Terra Nova is een leermiddel in ontwikkeling, getest op verschillende scholen. Lisa Hu, de ontwerper, vindt het erg belangrijk dat dit spel niet alleen voldoet aan de schoolse voorwaarden, maar vooral ook aan de voorwaarden van kinderen: wat prikkelt hen? Wat maakt dat ze zich helemaal kunnen verliezen in leren? Daarom verzorgt zij in de laatste ontwikkelfase van Terra Nova opnieuw co-creatie workshops met kinderen. Eerst spelen zij samen de huidige versie van het spel, daarna mogen kinderen kritisch meedenken over het spelverloop en zelf nieuwe onderdelen bedenken.

Aanmelden voor dinsdag 15 juni via info@lisahu.nl, ovv gewenste tijdslot en de naam, leeftijd en school van uw kind (let op er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar).

Tijden Workshops:
• Workshop 1, zo 19 juni 11.00 – 12.00
• Workshop 2, zo 19 juni 13.00 – 14.00
• Workshop 3, zo 19 juni 14.45 – 15.45

Over Terra Nova

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens