Film première: ‘Calais: Welcome to the jungle’


Documentaire over de ontruiming van het vluchtelingenkamp ’the jungle’

Op donderdag 5 mei vindt de filmpremière van de documentaire ‘Calais: Welcome to the jungle’ van Teun Voeten en Maaike Engels plaats in de Democracy Dome op de FabCity Campus. ’Calais, Welcome to the Jungle’ is een confronterende documentaire waar vluchtelingen niet enkel als slachtoffers in beeld worden gebracht.

Netwerk Democratie, Beeld voor Beeld en Framer Framed presenteren de wereld première van de documentaire ‘Calais: Welcome to the jungle’ van Teun Voeten en Maaike Engels, met aansluitend een publieksgesprek. Deze première vindt plaats in het kader van het Ongekend Bijzonder festival.

Oorlogsfotograaf/cultureel antropoloog Teun Voeten en cineaste/videokunstenaar Maaike Engels werkten vanaf september 2015 in de Jungle van Calais, het chaotische vluchtelingenkamp waar duizenden migranten in schrijnende omstandigheden zijn gestrand, 30 kilometer voor het einddoel Engeland. Afgelopen februari werd de bidonville door de autoriteiten ontmanteld.
’Calais, Welcome to the Jungle’ is een confronterende documentaire waar vluchtelingen niet enkel als slachtoffers in beeld worden gebracht. De reportage toont ‘the good, the bad and the ugly’ en is kritsch ten opzichte van zowel de hulpverlening, de media, vluchtelingen, autoriteiten als de migratiepolitiek van de Europa. Cultuurpersbureau omschreef de film als ‘een ontluisterend document van een catastrofale clusterfuck aan het kanaal, meeslepend en bij bij vlagen zwartgallig en hilarisch.’

Gezien het gering aantal zitplaatsen, gelieve in te schrijven via mail bij Kim: kim@netdem.nl.

Vrijheidsdiner
Voorafgaand aan de screening vindt er een vrijheidsdiner plaats, georganiseerd door Ongekend Bijzonder, Netwerk Democratie, Framer Framed en Beeld voor Beeld, in samenwerking met Café de Plak en We are Here. Deelname is op uitnodiging.

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens