EU-dialoog in Groningen


Dinsdag 9 oktober 2018, 19:00 – 21:00.
Wat vinden Groningers van Europa?

Als onderdeel van het project Burgerdialogen over de toekomst van Europa, gaat Netwerk Democratie in gesprek met Nederlandse burgers over de toekomst van Europa. Op vijf verschillende plekken in Nederland geven we bewoners de kans om Nederlandse prioriteiten voor de Europese agenda samen te stellen.

In aanloop van de lokale verkiezingen is democratie een belangrijk thema op de Groningse agenda. Maar hoe staat het met de Europese democratie? Voelen Groningers zich ook op Europees niveau gerepresenteerd? Veel lokale vraagstukken hebben bij uitstek ook een Europese dimensie. Grensoverscheidend onderwijs, een gezonde stad, immigratie en opkomend populisme. Welke onderwerpen moeten Europese leiders prioriteren tijdens de Europese top in mei 2019?

Bepaal mee tijdens de Groningse dialoog op dinsdag 9 oktober in het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat 18. Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden met hapjes en drankjes. Jacques Wallage, oud-burgemeester van Groningen, zal de avond introduceren met een inspirerend verhaal over de relatie tussen Groningen en de democratie. Na deze introductie gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek en formuleren zo samen de agenda van Groningen voor Europa.

De input wordt tijdens de bijeenkomst gedocumenteerd door onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut en wordt in december samen met de inbreng van bewoners uit andere Nederlandse steden gepresenteerd aan de Europese Commissie. De uitkomst van de dialogen in de 27 lidstaten van de EU wordt vervolgens gebruikt voor het bepalen van de prioriteiten voor de EU voor de komende vijf tot tien jaar.

Locatie: Groninger Forum, Oude Boteringestraat 18, Groningen

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar aanmelden is nodig.
Je kunt je hier aanmelden.

Andere Burgerdialogen en bijeenkomsten over de toekomst van Europa:
Maandag 15 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Friese EU Dialoog, Turfmarkt 11, Leeuwarden
Woensdag 17 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Amsterdamse EU Dialoog, Modestraat, Buikslotermeerplein 15, Amsterdam
Vrijdag 19 oktober 2018, 16:00 – 18:00: Maastrichtse EU Borrel, Centre Céramique, Avenue Céramique, Maastricht
Dinsdag 23 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Bredase EU Dialoog, De Uitvindfabriek, Breda

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:


    Address: