EU-dialoog in Amsterdam


Woensdag 17 oktober, 19:00 – 21:00.
Hoe denken Amsterdammers over de EU?

Als onderdeel van het project Burgerdialogen over de toekomst van Europa, gaat Netwerk Democratie in gesprek met Nederlandse burgers over de toekomst van Europa. Op vijf verschillende plekken in Nederland geven we bewoners de kans om Nederlandse prioriteiten voor de Europese agenda samen te stellen.

Op woensdag 17 oktober is Amsterdam aan de beurt. Welke toekomst zie jij voor jezelf en anderen binnen de Europese Unie? Over welke onderwerpen wil je dat Europese leiders het met elkaar eens worden? Wat staat voor jou bovenaan, of juist onderaan, de Europese agenda? We nodigen je graag uit om jouw ideeën te delen tijdens de Amsterdamse dialoog. Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden met hapjes en drankjes. Als aftrap van het gesprek zal Stefanie Schuddebeurs, oprichter van Buro EU, aanschuiven om verhalen van mensen uit Noord en hoe zij Europa zien, met ons te delen. Ze haalde deze verhalen op met het artistieke luisterproject Buro EU, een mobiel pop-up kantoor van Europa, dat in het voorjaar van 2018 op straat, op de markt en in buurthuizen verhalen en perspectieven heeft beluisterd van Amsterdammers over Europa. Daarna gaan we met elkaar in gesprek en vormen de agenda van Amsterdam Noord voor Europa.

De uitkomst van de bijeenkomst wordt in december samen met de inbreng van bewoners uit andere Nederlandse steden gepresenteerd aan de Europese Commissie. Vervolgens worden de uitkomsten van alle dialogen in de 27 lidstaten van de EU gebruikt voor het bepalen van de prioriteiten voor de EU voor de komende vijf tot tien jaar.

Locatie: Modestraat, Buikslotermeerplein 15 in Amsterdam Noord (naast het nieuwe metrostation Noord)
Aanmelden: Toegang is gratis, maar aanmelden noodzakelijk via deze link.

Andere Burgerdialogen en bijeenkomsten over de toekomst van Europa:
Dinsdag 9 oktober 2018, 19:00 – 21:oo: Groningse EU Dialoog, Bibliotheek van het Groninger Forum, Groningen
Maandag 15 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Friese EU Dialoog, Places of Hope in de Kanselarij, Leeuwarden
Vrijdag 19 oktober 2018, 16:00 – 18:00: Maastrichtse EU Borrel, Centre Céramique, Maastricht
Dinsdag 23 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Bredase EU Dialoog, De Uitvindfabriek, Breda

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:


    Address: