EU-dialoog Breda


Dinsdag 23 oktober, 19:00 – 21:00.
Hoe denkt Breda over de EU?

Als onderdeel van het project Burgerdialogen over de toekomst van Europa, gaat Netwerk Democratie in gesprek met Nederlandse burgers over de toekomst van Europa. Op vijf verschillende plekken in Nederland geven we bewoners de kans om Nederlandse prioriteiten voor de Europese agenda samen te stellen.

Op dinsdag 23 oktober is Breda aan de beurt. Welke toekomst zie jij voor jezelf en anderen binnen de Europese Unie? Over welke onderwerpen wil je dat Europese leiders het met elkaar eens worden? Wat staat voor jou bovenaan, of juist onderaan, de Europese agenda? We nodigen je graag uit om jouw ideeën te delen tijdens de Bredase dialoog. Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden met hapjes en drankjes. Als aftrap van het gesprek zal Vic van den Broek, strategisch adviseur Europese Zaken van gemeente Breda vertellen over de input die Breda vorig jaar leverde voor het ‘Witboek over de toekomst van Europa’. Daarna gaan we met elkaar in gesprek en vormen de agenda van Breda voor Europa.

De uitkomst van de bijeenkomst wordt in december samen met de inbreng van bewoners uit andere Nederlandse steden gepresenteerd aan de Europese Commissie. Vervolgens worden de uitkomsten van alle dialogen in de 27 lidstaten van de EU gebruikt voor het bepalen van de prioriteiten voor de EU voor de komende vijf tot tien jaar.

Locatie: De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64 Breda
Aanmelden: Toegang is gratis, maar aanmelden noodzakelijk via deze link.

Andere Burgerdialogen en bijeenkomsten over de toekomst van Europa:
Dinsdag 9 oktober 2018, 19:00 – 21:oo: Groningse EU Dialoog, Groninger Forum, Oude Boteringestraat 18
Maandag 15 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Friese EU Dialoog, Turfmarkt 11, Leeuwarden
Woensdag 17 oktober 2018, 19:00 – 21:00: Amsterdamse EU dialoog, Buikslotermeerplein 15, Amsterdam
Vrijdag 19 oktober 2018, 16:00 – 18:00: Maastrichtse EU Borrel, Centre Céramique, Avenue Céramique, Maastricht

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:


    Address: