Cryptokids #2


Cryptoparty voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

We gaan samen met kinderen en computerexperts leren wat hacken, inbreken en privacy betekenen op het internet.

Hacken, inbreken en privacy – misschien heb je er al wel eens van gehoord. Maar weet je wat deze woorden precies betekenen? Veel kinderen weten dit niet, terwijl het wel belangrijk is als je veel op internet en achter je computer zit. Daarom organiseren wij een ‘Cryptoparty’ voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Samen met computerexperts gaan we geheimen op een veilige manier naar elkaar mailen, in geheimschrift schrijven en inbreken in een computer!

Het wordt een spannende middag, want deze workshop is nog heel nieuw. Op 29 januari was de allereerste editie. Daarom willen we graag samen ontdekken wat het best werkt en wat het leukst is om te doen. Je doet dus niet alleen mee aan de workshop, je helpt ons ook om hem nog beter en leuker te maken voor andere kinderen: co-creatie noemen we dat.

Informatie voor ouders
Met het event CryptoKids willen Waag Society, Bits of Freedom en Netwerk Democratie kinderen bewust maken van de principes achter het internet en van het belang van privacy. Kinderen groeien nu immers op in een tijd waarin internet, netwerken en data niet meer weg te denken zijn. Wij vinden het belangrijk dat ze deze termen niet alleen begrijpen, maar ook leren hoe ze op een bewuste manier met internet en privacy om kunnen gaan.

Dit event is gratis bij te wonen en bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Heb je zelf een laptop? Neem die dan vooral mee!

Deelnemen is niet meer mogelijk

CryptoKids wordt mede mogelijk gemaakt door het het Fonds voor de Creatieve Industrie & de Gemeente Amsterdam en Internet4All

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Adres:


    Address: