Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten 2018


In het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen

Bij de verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten in Leeuwarden, op vrijdag 2 februari 2018, organiseert Netwerk Democratie één van de deelsessies over het inzetten van kunst en cultuur als middel om de lokale eigen kracht van de gemeente naar voren te halen en om maatschappelijke vraagstukken te helpen beantwoorden.

De Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten is een landelijk debat over urgente kunst- & cultuurvraagstukken in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen. Met sprekers als Commissaris van de Koning in Fryslân Arno Brok, burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, en creatief gangmaker van het eerste uur van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Sjoerd Bootsma. Ook is een prominente rol weggelegd voor de vele aanwezige burgemeesters en cultuurwethouders uit verschillende landsdelen.

Kunst, cultuur en erfgoed kunnen de lokale eigen kracht van de gemeente naar voren halen. Welke dilemma’s komen daarbij kijken? Op welke manier kan een gemeente zich onderscheiden, wat maakt een gemeente aantrekkelijk? Deze vragen zijn het vertrekpunt van de conferentie, die Kunsten ’92 op vrijdag 2 februari 2018 in Leeuwarden organiseert in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

De verschillende deelsessies, die tegelijkertijd plaatsvinden van 13:00 – 14:00, stellen als centrale vraag: hoe zet je kunst en cultuur in als middel om de lokale eigen kracht van de gemeente naar voren te halen en om maatschappelijke vraagstukken te helpen beantwoorden?

Netwerk Democratie organiseert samen met de European Cultural Foundation de 6e deelsessie: Cultuurparticipatie oké, maar dan…….? In deze workshop, geleid door Netwerk Democratie directeur Josien Pieterse, gaan we in op het betrekken van burgers bij besluitvorming. Op basis van voorbeelden uit de praktijk biedt deze sessie handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan een betere democratie willen werken in hun gemeenten.

—————————–
MEER INFORMATIE:
– Over de Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten
– Over de deelsessies van 13:00 – 14:00

LOCATIE:
De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden

AANMELDEN:
De conferentie is gratis te bezoeken. Meld je aan via deze link.

Evenement gegevens

Event details


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: De Harmonie
  • Adres:


    Address: