dinsdag - 9 januari, 2018 9 januari, 2018

E-Dem wint tweede prijs ISOC Innovatie Award 2018

Uitreiking 11 januari 2018


Het project E-dem.nl is één van de genomineerden in de ISOC.nl Innovatie Award 2018 voor de erkenning van vernieuwende en belangwekkende initiatieven rondom internet.

Netwerk Democratie’s E-dem project, een samenwerking met Waag Society en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, werd tweede tijdens de Internet Society (ISOC) Innovatie Award 2018!

Met de ISOC.nl Innovatie Award wil de vereniging van internetprofessionals Internet Society Nederland vernieuwende en belangwekkende initiatieven rondom internet de erkenning geven die ze verdienen. Innovaties, die een stimulans betekenen voor de groei van en kennis over het internet. De prijs wordt uitgereikt aan personen, instellingen of initiatieven en is een teken van grote maatschappelijke waardering voor prestaties ter verbetering van het internet en het gebruik ervan.

Over E-dem
E-dem richt zich op digitale mogelijkheden en hulpmiddelen binnen de democratie. Voor dit project werden drie open source participatietools – YourPriorities, Consul en Stem Van – samengebracht op website www.e-dem.nl. In de aanvullende publicatie ‘Handreiking Digitale Democratie’ staan voorbeelden van digitale democratiepraktijken, evenals stap-voor-stap instructies om de digitale tools toe te passen. Met het project wil Netwerk Democratie Nederlandse overheden helpen hun responsiviteit richting bewoners te vergroten, met behulp van digitale tools. Veel Nederlandse gemeenten zijn startend in het verkennen van digitale democratie. Om deze ontwikkeling te ondersteunen neemt E-dem het initiatief om zowel kennis en ervaring uit het buitenland als Nederlandse expertise samen te brengen en met Nederlandse gemeenten te delen.

De website en het handboek van E-Dem werden onlangs gelanceerd tijdens de Dag van de Lokale Democratie, op 17 november 2017.

Uitreiking
De uitreiking van de ISOC.nl Innovatie-award vond plaats op 11 januari 2018 tijdens de Internet-nieuwjaarsbijeenkomst in het Compagnietheater in Amsterdam, die meer dan dertig organisaties uit de Nederlandse en internationale internetwereld gezamenlijk vieren in Amsterdam. Tijdens de uitreiking kreeg ieder genomineerd project een cartoon cadeau. Bekijk de cartoon over E-Dem en de andere genomineerden op: https://awards.isoc.nl/innovatie/2018/