Kom naar het werklab kunstmatige intelligentie


Praat en beslis mee over de toepassing van kunstmatige intelligentie in Amsterdam. Tijdens het werklab ga je in gesprek over een concrete casus over het gebruik van camera’s in de stad. Hoe moeten we daar volgens jou mee omgaan?

Een extra paar ogen is soms best handig. In Amsterdam zijn er heel veel extra ogen: camera’s. Deze camera’s zijn van de gemeente, maar ook van de buurtsupermarkt, dat grote internationale bedrijf of uw buurman. Gemeente Amsterdam wil graag weten hoeveel camera’s er in Amsterdam zijn. Het is mogelijk om met kunstmatige intelligentie data van camera’s en sensoren in kaart te brengen. Maar hoe zit dat met de privacy als zulke data worden verzameld? En is het automatisch in kaart brengen van camera’s wel een goed idee?

Wij nodigen u van harte uit voor het KI-werklab, dé plek waar Amsterdammers met elkaar nadenken over het gebruik van slimme toepassingen in de stad.

Meld je nu hier aan!

Deelname is gratis.

Om deel te nemen heb je geen kennis over kunstmatige intelligentie nodig, maar wel een kloppend hart voor jouw buurt. Wil je meer weten? Lees dan hier over het project van de KI-Werklabs.

Kom naar het KI-werklab. We hebben jouw mening nodig!

Het KI-werklab is een samenwerkingsverband tussen Bureau &MAES, Netwerk Democratie en prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek. Het KI-werklab wordt mogelijk gemaakt door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland i.h.k.v. Conference on the Future of Europe.

Beeld: Visual gemaakt in opdracht van Bureau &MAES.

 

Alle logos

Evenement gegevens

Event details


Event Details

  • Date:
  • Venue: Netwerk Democratie
  • Adres:

    Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093KS Amsterdam

    Address:

    Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093KS Amsterdam