Cryptokids #1


Cryptoparty voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

We gaan samen met kinderen en computerexperts leren wat hacken, inbreken en privacy betekenen op het internet.

Hacken, inbreken en privacy – misschien heb je er al wel eens van gehoord. Maar weet je wat deze woorden precies betekenen? Veel kinderen weten dit niet, terwijl het wel belangrijk is als je veel op internet en achter je computer zit. Daarom organiseren wij een ‘Cryptoparty’. Samen met computerexperts gaan we geheimen op een veilige manier naar elkaar mailen, in geheimschrift schrijven en inbreken in een computer!

De middag bestaat uit twee delen: een networkshop en de cryptoparty.

Een networkshop
In de networkshop ga je een spel spelen, waarin je alles leert over het internet. Hoe werkt het internet precies en hoe kan het eigenlijk dat je online spelletjes kunt spelen? Wat is websurfen en kun je dat doen zonder dat anderen het weten of zien welke pagina’s je bezocht hebt? Kun je elkaars laptop afluisteren, en hoe kan dat dan?

De cryptoparty
In de cryptoparty gaan we schrijven in geheimschrift, in het echt en op een computer. We ontdekken alles over supergoede wachtwoorden en we bekijken hoe je geheimen naar elkaar kunt mailen, zonder dat iemand er ooit achter komt. Tot slot gaan we samen een computer hacken – inbreken in een computer dus!

Informatie voor ouders
Met het event CryptoKids willen Netwerk Democratie, Bits of Freedom en Waag Society kinderen bewust maken van de principes achter het internet en van het belang van privacy. Kinderen groeien nu immers op in een tijd waarin internet, netwerken en data niet meer weg te denken zijn. Wij vinden het belangrijk dat ze deze termen niet alleen begrijpen, maar ook leren hoe ze op een bewuste manier met internet en privacy om kunnen gaan.

Dit event is gratis bij te wonen en bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Alle deelnemers moeten zelf een laptop meenemen.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Evenement gegevens

Event details


Event Details

  • Date:
  • Venue: Waag Society
  • Adres:


    Address: