Monday - February 14, 2022 February 14, 2022

Winnaars Europese vertaalwedstrijd bekend


De 27 winnaars van de Juvenes Translatores vertaalwedstrijd zijn bekend gemaakt. De Nederlandse prijs is gewonnen door Selena Vieira van het Amsterdams Lyceum. Naast de winnaar waren er ook zeven Nederlandse leerlingen die een eervolle vermelding kregen. Deze en de 26 andere winnende vertalingen zijn gepubliceerd op de website van de Europese Commissie.

De vertaalwedstrijd wordt sinds 2007 georganiseerd om het leren van talen op scholen te bevorderen en jongeren een idee te geven van hoe het is om vertaler te zijn. De wedstrijd is open voor 17-jarige middelbare scholieren en wordt gehouden op scholen in de hele EU.

Het motto van de Europese is Unie is ‘In verscheidenheid verenigd’. Dit komt misschien nog wel het best tot uiting in de 24 officiële talen die de EU rijk is. Om het veelzijdige talenlandschap onder de aandacht te brengen organiseert de Europese Commissie jaarlijks de wedstrijd Juvenes Translatores. Ook dit najaar zal er weer een editie van Juvenes Translatores plaatsvinden. Scholen kunnen zich in september weer inschrijven.

Beeld: Kunstplakaten op het Spui in Amsterdam. Licentie: CC0 publiek domein. Via: PxHere.