Big, Open & Beautiful #5


Big Data for a Better World

Wie analyseert er big data en met welke reden? Wat kunnen we aan de hand van big data achterhalen?

De hoeveelheid data in de wereld groeit met de dag. Meer en meer gegevens worden verzameld, over alles. Big data noemen we deze enorme berg van informatie. De hoeveelheid data maakt het een bron met veel mogelijkheden, maar de kwantiteit ervan bemoeilijkt de analyse. Wie analyseert er big data en met welke reden? Wat kunnen we aan de hand van big data achterhalen? Hoe gebruiken grote hulporganisaties big data? En wat kunnen lokale initiatieven hier van leren?

Tijdens deze editie van Big, Open & Beautiful praten we eens niet over schaduwkanten en het grote geld in relatie tot big data, maar richten we ons op de kansen die big data ons biedt in het kader van ‘a better world’. We kijken naar de mogelijkheden voor zowel grote als kleine organisaties. Met onder andere:

Greenpeace – Marleen van der Zanden
Hivos – Hapee de Groot
Leiden’s Centre for Innovation (Peace Informatics Lab) – Ulrich Mans
Deze avond wordt gemodereerd door Frank Kresin (Waag Society).

Toegang is gratis. Praat mee op #bigopenbeautiful.

Deze aflevering van Big, Open & Beautiful is mede mogelijk gemaakt door ICT doorbraakproject Big data & Netwerk Democratie.

Big, Open & Beautiful is een serie van Waag Society en Pakhuis de Zwijger over open data, big data en de mogelijkheden ervan.

Evenement gegevens

Event details


Event Details

  • Date:
  • Adres:


    Address: