Basiskamp Entre Nous


Weekend #1: Over de verzorgingsstaat en democratie in Nederland

Netwerk Democratie werkt mee aan een bijzonder project van kunstenaar Edwin Stolk, Basiskamp Entre Nous, over alternatieven voor onze huidige verzorginggsstaat. Het project vindt gedurende de maand september plaats in het Drentse dorpje Frederiksoord.

Op de plek van de vroegere veenkoloniën evalueren kunstenaars, wetenschappers, politici en bewoners de staat van onze huidige verzorgingsstaat en hoe deze kan worden herontworpen. Speciaal voor deze zoektocht is er in samenwerking met Defensie een tijdelijke legerbasis gebouwd. Hiermee vormt het project een humanitaire missie in eigen land.

In vijf weekenden worden er vijf thema’s aangesneden: democratie, arbeid, zorg, milieu en onderwijs. Vrijdag 1 september vindt de opening van het basiskamp plaats, op vrijdag 1 september om 16:00. Op zaterdag 2 september gaat het project van start met het thema ‘democratie in Nederland’. Het dagvullende programma vindt plaats tussen 10.30 en 22:00. Netwerk Democratie verzorgt een workshop waarin we in gesprek gaan met de burgemeesters van de drie omliggende gemeenten. Na de lunch zal Josien Pieterse deelnemen aan een debat over de vraag welke vorm van democratie past in onze toekomstige samenleving.
Programma zaterdag 2 september:
10.30 – 13:00, Workshop: Hoe geven we de verhouding tussen burgers en overheid vorm in een veranderende samenleving met mondige burgers?
14:00 – 15:30, Keynote lezing: Paul ‘t Hart
16:00 – 18:00, Debat, met Netwerk Democratie’s Josien Pieterse: Welke vorm van democratie past bij de toekomstige samenleving zoals die zich lijkt te ontwikkelen? Met verder o.a. Ferenc van Damme en Henk Nijmeijer.Het basiskamp is de hele maand vrij toegankelijk voor publiek.
Kijk voor meer informatie over het programma en de locatie op de website van Basiskamp Entre Nous: basiskamp-entrenous.nl

Evenement gegevens

Event details


Event Details

  • Date:
  • Adres:


    Address: