dinsdag - 8 maart, 2022 8 maart, 2022

Vacature: Projectmanager Netwerk Democratie


Netwerk Democratie zoekt een parttime medewerker om ons team te versterken!

Wil jij je inzetten voor een democratische digitale samenleving waarin publieke waarden centraal staan? En kijk jij er naar uit om actief bij te dragen aan concrete oplossingsgerichte projecten om de democratie te versterken? Reageer dan op onze vacature.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die geïnteresseerd is in zowel digitalisering als democratisering en aantoonbare werkervaring heeft in een van onze twee pijlers; digitale democratie en democratisering van technologie.

Bovenal zoeken we iemand die onze missie deelt om zich in te zetten voor een veerkrachtige democratie in een digitale samenleving. Je bent idealistisch ingesteld en stelt publieke waarden en het generen van publieke kennis voorop. Je bent zowel strategisch als praktisch ingesteld en houdt er van om inhoudelijke kennis om te zetten naar bruikbare en concrete oplossingen.

Als onderdeel van een klein team weet je van aanpakken en ben je initiatiefrijk. Alle teamleden bij Netwerk Democratie draaien op gelijkwaardige voet mee in het opzetten en uitvoeren van onze projecten. Je schrikt niet terug om verantwoordelijkheid te nemen en een van de gezichten van Netwerk Democratie te worden. Je bent iemand die het leuk vind om te beschikken over een gevarieerd takenpakket. Je zal je bezig houden met zowel strategievorming en projectmanagement als fondsenwerving en het organiseren van evenementen.

Wat bieden wij jou?

Netwerk Democratie biedt de kans om uitdagend en belangrijk werk te doen in de frontlinie van de democratische innovatie. We werken bij Netwerk Democratie in een klein team waarin veel ruimte is voor eigen initiatieven en de vrijheid om vanuit eigen expertise de organisatie mede vorm te geven. We bieden veel ruimte om je als expert op onze thema’s te ontwikkelen en de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen.
Betaling is op ZZP-basis en de uren zijn in overleg rond 16-24 uur per week.

Over NetDem

Stichting Netwerk Democratie is een platform voor democratische innovatie dat zich sinds 2011 inzet voor een veerkrachtige democratie in de digitale samenleving. We zijn een kleine non-profit organisatie met grote ambities. Op lokaal en Nederlands niveau zetten we ons in voor een goede en democratische inzet van online participatietools door overheden en grotere bewustwording en concrete handvatten rondom het democratiseren van publieke technologie. Daarnaast zetten we ons ook op Europees niveau in voor het versterken van democratische vernieuwing en zeggenschap van burgers.

Voor vragen over de functie kun je contact met ons opnemen via info@netdem.nl. Gelieve je motivatie en CV voor maandag 4 april naar ons te sturen via info@netdem.nl. Je hoort uiterlijk 14 april of je bent uitgenodigd voor een gesprek.