Democracy Dome

In 2016 is Nederland verantwoordelijk voor het voorzitterschap van de Europese Unie. Dit houdt in dat in de eerste helft van het jaar vergaderingen zullen plaatsvinden met de ministers en ambtenaren uit alle Europese lidstaten. Deze vergaderingen vinden plaats op het Marine Etablissement in Amsterdam. In het kader van het EU-voorzitterschap is de FabCity Campus op de kop van het Java-eiland gebouwd.

Samen met Ehsan Fardjadniya heeft Netwerk Democratie een Democracy Dome gebouwd op de FabCity Campus. Vanaf eind april tot eind juni programmeert Netwerk Democratie met tal van partners in de Democracy Dome. In samenwerking met Amsterdam University College vindt er bijvoorbeeld een reeks masterclasses over politiek en activisme plaats. Met Framer Framed, Beeld voor Beeld en Ongekend Bijzonder wordt tijdens het Bevrijdingsfestival een Vrijheidsmaaltijd en de film première van ‘Calais: Welcome to the Jungle’ georganiseerd. Later in mei zal de lancering van Transparant Nederland plaatsvinden tijdens het openingsevent van ‘WE ARE DATA’. Volg ons op Facebook en bezoek onze website om op de hoogte te blijven van de aankomende programma’s.

Bekijk hier de opbouw van de Democracy Dome:

Netwerk Democratie op de FabCity Campus

De FabCity Campus is ook onderdeel van het Arts en Design project Europe by the People en zal als broedplaats voor innovatieve ideeën rondom Europese steden fungeren. Het doel is om een breed publiek aan te trekken; zowel wetenschappers, ministers als studenten zijn uitgenodigd naar aanleiding van specifieke evenementen. Op de campus worden een aantal werkplekken ingericht, zodat het programma gedurende de week ook overdag doorloopt. Deze werkplek bezetting is van grote variëteit; start-ups en grote bedrijven zullen naast elkaar werken.